Cultuur en evenementen in Drenthe

In Drenthe kun je niet om de cultuurhistorie heen. Hunebedden en prehistorische grafheuvels vind je op veel plekken terug in het Drentse landschap. Maar ook de meer recente geschiedenis, te zien in bijvoorbeeld Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de Maatschappij van Weldadigheid, over de bevlogen generaal Johannes van den Bosch die in 1818 een sociaal experiment startte met de oprichting van een ‘proefkolonie’, heeft een duidelijke plek in Drenthe.

Musea

Drenthe heeft verschillende interessante musea, zoals:

Shakespeare

Het Shakespeare theater in Diever is een openluchttheater. Het biedt plaats aan 1.000 bezoekers. In 2014 is het podium, bij wijze van proef, tijdelijk in het midden van het theater geplaatst waardoor het spel zich tussen de bezoekers afspeelt en het contact tussen spelers en bezoekers intensiever wordt. De nieuwe podiumopzet beviel zo goed dat er eind 2015 is besloten het podium permanent in het midden van het theater te bouwen. In februari is begonnen met de bouw ervan. Inmiddels zijn de werkzaamheden zover gevorderd dat er op het nieuwe podium gerepeteerd kan worden.

Het Globetheater, ook in Diever, heeft dezelfde opzet ls het gelijknamige theater in Londen waar veel stukken van Shakespeare voor het eerst werden opgevoerd maar dan kleiner. Het is een rond gebouw waar het publiek zowel in het midden van de zaal, als op de rondom lopende balkons kan zitten en staan.

Festivals en andere evenementen

Kijk hier voor een overzicht voor de festivals en andere evenementen in Drenthe.

Nationaal monument Kamp Westerbork

Pin It on Pinterest