Over Michel & Margo

In 2006 zochten Michel en Margo Jasperse, wonende in de Randstad, een woon-werkplek met veel ruimte in een rustige omgeving vlakbij de natuur. Zij vonden die in een leegstaande melkfabriek in Drenthe: een enorm pand met veel kubieke meters en legio mogelijkheden, een grote tuin en grenzend aan de weilanden. Het pand staat in Wapse, een klein landelijk dorp met ca. 700 inwoners, aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het dorp heeft een kleine kern met een school, voetbalvelden en een dorpshuis. Naast de kern omvat Wapse een groot buitengebied met veel landbouw en veeteelt.

Michel & Margo
Attributen van Meubelmakerij De Klinkhamer

Meubelmakerij De Klinkhamer

Michel is timmerman/meubelmaker en samen met Margo runt hij vanuit de melkfabriek het Meubelatelier & Timmerbedrijf De Klinkhamer. In de voormalige zuivelfabriek hebben zij een grote werkplaats en opslag voor zowel de nieuw vervaardigde meubels als de vintage collectie. Ook is er een showroom waar klanten meubels kunnen bekijken en advies en inspiratie kunnen krijgen. De enorme ruimte van de melkfabriek wordt door Michel stukje bij beetje opgeknapt en door Margo geblogd. De voortgang van deze langjarige verbouwing kunt u hier volgen.

Gastenverblijf

Het gezin woont in het voorste gedeelte van de fabriek op de eerste en tweede verdieping. Op de begane grond is het gastenverblijf, dat begin 2017 klaar is voor vakantiegangers. Ook bevindt zich in het voorste deel het oude kantoor van de melkfabriek ‘Ons Belang’. Dit wordt nu verhuurd aan een bedrijf.

Het zonnige balkon

Tips voor een geslaagde vakantie

Michel en Margo trekken in hun vrije tijd vaak al wandelend of fietsend de Drentse natuur in en hebben zo’n beetje alle mooie plekjes en routes al gevonden. Uitpuffen doen ze dan graag op één van de vele unieke stekjes die de omgeving rijk is. Zoals een pub in het bos, een bijzonder theehuis in volledig Engelse stijl, een ijssalon/pizzeria in een boerderij ergens in een piepklein dorp tussen de weilanden of in één van vele restaurantjes en cafeetjes rond een brink in één van de prachtige Drentse brinkdorpen in de omgeving. Na ruim acht jaar is nog lang niet alles ontdekt, maar toch genoeg om de gasten voldoende tips te kunnen geven voor een geweldige Drentse vakantie!

Op de dag van aankomst geven ze u dan ook graag, onder het genot van een hapje en een drankje, leuke tips…..!

Pin It on Pinterest